agia pietrelor
Un joc de strategie abstracta pentru doi jucători
Zona Carnac, din Bretania, este faimoasa pentru numerosii sai megaliti. Cu mii de ani in urma, aceste pietre imense au fost ridicate pentru a delimita teritoriile, dar pentru ca sunt aliniate atat de perfect, legendele spun ar fi legiuni romane pietrificate.
In jocul Carnac, scopul este de a construi aceste campuri de pietre: megaliti individuali sunt construiti pe tabla si mai tarziu montati impreuna pentru a forma dolmene masive. Cine va detine cele mai multe dolmene la sfarsitul jocului?
Continut:
28 megaliti negri
1 tabla de joc, in 3 variante, de marimi diferite .
Primul jucator (A) incepe plasand un megalit, vertical, pe orice patrat de pe tabla. Celalalt jucator (B) decide in daca vrea (I) sa culce megalitul pozitionat mai devreme si sa plaseze unul nou, sau daca (II) nu vrea sa culce megalitul.
(I) Culcarea piesei si plasarea uneia noi: Daca jucatorul B alege varianta (I), atunci culca megalitul plasat de primul jucator pe partea pe care o alege el, apoi ia un alt megalit pe care il plaseaza vertical pe un patrat liber de pa tabla. Apoi e din nou randul jucatorului A, care va trebui sa aleaga una dintre cele doua variante (I) sau (II).
Daca un jucator (A) decide sa nu culce megalitul plasat de celalalt (B): atunci e din nou randul lui B. El va plasa alt megalit vertical pe un patrat liber, iar jucatorul A va trebui sa aleaga din nou intre modurile de actiune (I) si (II).
Finalul jocului
Jocul se termina cand nu mai sunt monoliti de pus pe tabla sau cand nu mai sunt patrate libere pe tabla.
Jucatorul cu cele mai multe dolmene castiga. In caz de egalitate, jucatorul cu cel mai mare dolmen castiga.
VARSTA 8-99
NR. DE JUCATORI 2
DURATA 20'